Friday, December 21, 2012

#1 Tutorial: Download video youtube tanpa perlukan software

Now after tahu macam mana nak download video from youtube, boleh dikatakan semua video kat youtube tue aku nak download. Every seconds on youtube sebab nak download video dalam format mp4 and transfer kat handphone. Ok, ini hobi baru saya~ -_-

Untuk download video dari youtube tanpa perlu gunakan apa-apa software adalah :

1. Cari apa-apa video dekat youtube. Klik pada video yang diingini. Hasil nya akan keluar macam ini.





2. Copy url video berkenaan seperti gambar di atas. ↑

3. Open new tab dan taip "www.keepvid.com". Satu page seperti gambar dibawah akan keluar. Paste'kan link/url video pada tempat yang disediakan kemudian tekan download pada bahagian tepi petak anda paste url itu tadi.



4. Lepas tekan download, akan keluarlah senarai jenis format video seperti gambar di bawah. [eg: mp4, 3gp, flv]. Pilih mana satu yang anda mahu dan klik pada link tersebut. [ eg: » Download MP4 « - (Max 480p) - 23.2 MB ]




5. Kemudian, tunggu hingga habis download dan nikmati video anda ! 

Haaa...senang je kan. But,pastikan ada Java plug-in. Kalau takde pun takpe, just klik "Run this time" bila satu warning keluar dalam kotak kuning seperti gambar di bawah. 




Settle masalah. HAHA! 
Ok, selamat mencuba dan enjoy the videos. Lets youtub-ing ! :D

LOVE. 


No comments: